+387 36 333 830 info@link4cooperation.ba

O nama

Naša priča

O nama

U svrhu kreiranja projekta LINK za saradnju/suradnju, Agencija lokalne demokratije iz Mostara (LDA Mostar) zajedno s projektnim partnerima LDA Prijedor, LDA Zavidovići, Centar za razvoj Hercegovine, ALDA i ALDA Skopje, oformili su raznolik i komplementaran konzorcij partnera kako bi se maksimalizirao utjecaj aktivnosti u svakoj njegovoj komponenti.

Ova korisna mreža oblikovana je kroz razne spone i odnose izgrađene tijekom godina: LDA-ove i ALDA-u povezivalo je isprepleteno i dugoročno partnerstvo i suradnja na različitim projektima i inicijativama tijekom više od 20 godina.

 

LDA-ovi iz Bosne i Hercegovine i Centar za razvoj Hercegovine imaju zajedničke kontakte kroz dosadašnji rad u različitim sferama, od lokalnog razvoja, inicijativa lokalnih zajednica, aktivnosti povezanih s mladima i drugim grupama u civilnom društvu, kulturnih i mnogih drugih aktivnosti. Projekat je koncipiran na način da uvažava specifičnu stručnost svakog partnera konzorcijuma, fokusirajući se na promicanje dobrog upravljanja na lokalnoj razini u Europi i na Zapadnom Balkanu.
Agencije lokalne demokratije osnovane su na Zapadnom Balkanu na inicijativu Kongresa Vijeća Europe 1992. godine, kao program potpore jačanju lokalne demokracije, poticanju poštivanja ljudskih prava i daljnjem održivom razvoju. Danas postoji 15 aktivnih agencija lokalne demokratije sa sjedištem na Zapadnom Balkanu, Južnom Kavkazu i Sjevernoj Africi koje koordinira ALDA, te tri agencije – operativna partnera sa sjedištem u Hrvatskoj. Agencije funkcioniraju kao samoodržive, lokalno registrirane nevladine organizacije, ali se razlikuju od ostalih lokalnih NVO-a zbog međunarodnog okvira u kojem djeluju. Agencije lokalne demokratije razvijaju partnerstva s lokalnim vlastima i nevladinim organizacijama iz cijele Europe dajući cijeloj mreži izravnu pristup međunarodnom okviru uz podršku ALDA-e, Vijeća Europe i Europske unije.

LINK za saradnju/suradnju trogodišnji je projekt financiran sredstvima Europske unije.