+387 36 333 830 info@link4cooperation.ba

LAP Program

LAP Program edukacije za naše korisnike
Informacije o programu LAP

Program LAP

Program Akademije liderstva (LAP) program je osposobljavanja namijenjen javnim vlastima na različitim razinama vlasti za strategije i izgradnju kapaciteta koji se podučavaju u 2-3 faze. Svrha programa je naučiti sudionike boljim vještinama vođenja, upravljanja i planiranja. Sudionici iz BiH uključuju razne lokalne vlasti i državne službenike iz 12 općina.

Glavni cilj LAP-a je usvajanje znanja i alata koji će sudionicima omogućiti bolje upravljanje odgovornošću i promjenama unutar institucija iz kojih dolaze.

LAP se sastoji od tri faze:

  1. Vodstvo za organizacije
  2. Vodstvo za strategiju  
  3. Vodstvo za izgradnju kapaciteta

Treneri su certificirani od strane Vijeća Europe (CoE) i koriste različite module razvijene od strane CoE za obrazovanje ciljnih skupina.

Više informacija na službenim web stranicama Vijeća Europe.  

Treninzi

Modul obuke za lokalne vlasti i civilno društvo o participativnoj demokraciji

12 općina i 40 osnovnih organizacija civilnog društva iz Bosne i Hercegovine imat će priliku biti dio ove aktivnosti čiji je cilj predstavnicima lokalnih vlasti i civilnog društva ojačati kapacitete za procjenu i praćenje lokalne razine dobrog upravljanja korištenjem participativnih metoda, kako bi se mogla identificirati održivija, pravednija i inkluzivna rješenja.

Obuka će se temeljiti na programu Vijeća Europe „LAP – Program Akademije liderstva“ (https://www.coe.int/en/web/good-governance/lap)

Trenerski modul za participativne procese za lokalne probleme koji uključuju 12 općina u BiH

Cilj ove aktivnosti je pružanje trenerskih aktivnosti od strane ALDA-inih stručnjaka za participativni proces za 12 lokalnih općina u BiH, nakon prethodne dvije aktivnosti, povezane s procjenom općina i aktivnostima izgradnje kapaciteta. S tim u vezi, identificirani su problemi s kojima se suočavaju lokalne samouprave, a koje su konkretno riješene i lokalne vlasti i organizacije civilnog društva. Ovaj modul obuke predstavit će po 2 predstavnika lokalne vlasti iz svakog grada (12 općina), a trajat će 3 dana i bit će organiziran u Trebinju.