+387 36 333 830 info@link4cooperation.ba

Upitnici

ELoGE proces - UPITNICI

Akreditirana platforma za dodjelu Evropske oznake izvrsnosti u upravljanju Vijeća Evrope (European Label of Governance Excellence – ELoGE) u Bosni i Hercegovini koju predvodi Agencija lokalne demokratije Mostar, provodi istraživanje za procjenu demokratije u lokalnim samoupravama u Bosni i Hercegovini. U 12 principa dobrog demokratskog upravljanja sadržane su temeljne vrijednosti koje definiraju zajedničku viziju evropskog demokratskog upravljanja.

Istraživanje uključuje upitnike kako za građanke i građane, tako i za izabrane zvaničnike/ce i vijećnike/ce. 

Dvanaest lokalnih samouprava (Grad Mostar, Grad Prijedor, Grad Trebinje, Općina Zavidovići, Općina Jablanica, Opština Nevesinje, Opština Novi Grad, Opština Kostajnica, Opština Berkovići i Općina Ravno) je iskazalo spremnost da budu prvi u Bosni i Hercegovini koji će učestvovati u ovom procesu. Time su pokazali spremnost na procjenu vlastitih kapaciteta i otvorenost za uključivanje šire javnosti u ovaj proces, s ciljem poboljšanja kvalitete vlastitog rada i usluga koje pružaju građanima.

Upitnici koje možete pronaći ispod, a posebno su prilagođeni za svaku od 12 loklanih samouprava, služe u svrhu anketiranja koju provodimo među građanima, vijećnicima i izabranim zvaničnicima. Učešće u istraživanju je dobrovoljno, a prikupljene informacije koristit će se samo za potrebe ovoga istraživanja. Neće biti moguće identifikovati individualne odgovore.

U upitniku se nalazi 12 izjava o kojima možete dati svoje mišljenje, tako što ćete odabrati jedan od ponuđenih odgovora: 0 – Nemam mišljenje, 1 – Vrlo slabo, 2 – Slabo , 3 – Dobro, 4 – Vrlo dobro.

Za više informacija posjetite stranicu projekta LINK 4 Cooperation ili kontaktirajte osobe odgovorne za implementaciju projekta putem e-mail adrese: info@link4cooperation.ba

Hvala na saradnji!

Opština Berkovići

UPITNICI

Općina Jablanica

UPITNICI

Opština Kostajnica

UPITNICI

Općina Maglaj

UPITNICI

Grad Mostar

UPITNICI

Opština Nevesinje

UPITNICI

Opština Novi Grad

UPITNICI

Grad Prijedor

UPITNICI

Općina Ravno

UPITNICI

Grad Trebinje

UPITNICI

Grad Zavidovići

UPITNICI

Općina Žepče

UPITNICI