+387 36 333 830 info@link4cooperation.ba

Ko smo?

Konzorcij projekta ''LINK za saradnju/suradnju''

LDA Mostar (projekt lider)

Agencija lokalne demokratije iz Mostara / LDA Mostar
Grad i država Mostar, Bosna i Hercegovina
Adresa Fra Ambre Miletića 30, 88000 Mostar, BiH
Kontakt osoba Gđa. Dženana Dedić
Kontakt

+387 36 333 830

ldamostar@aldaintranet.org

Web stranica www.ldamostar.org
Kratak opis Agencija lokalne demokratije Mostar, od svog osnivanja u novembru 2004. godine, djeluje kao lokalno registrovana neprofitna nevladina organizacija uz podršku svojih partnera, te saradnju s drugim Agencijama i Europskom asocijacijom za lokalnu demokratiju (ALDA). Upravo ova saradnja, kako na lokalnom tako i na regionalnom nivou, omogućila je brojne aktivnosti i projekte korisne za razvoj lokalne zajednice i njeno uključivanje u procese na regionalnom nivou. Aktivnosti LDA Mostar, s ciljem stvaranja aktivnijeg građanstva s jedne strane, i transparentne i odgovorne lokalne vlasti s druge strane, fokusirane su na razvoj modernog demokratskog društva. Ove aktivnosti prožimaju svaki segment života lokalne zajednice i pružaju mogućnost poboljšanja životnog standarda svih kategorija društva, direktnim utjecajem na konkretne promjene.

LDA Prijedor

Agencija lokalne demokratije Prijedor
Grad i država Prijedor, Bosna i Hercegovina
Adresa Oslobodilaca Prijedora 6, Prijedor, RS/BiH
Kontakt osoba G. Dragan Došen
Kontakt

+387 52 241 100

ldaprijedor@aldaintranet.org

Web stranica http://www.ldaprijedor.org/
Kratki opis Agencija za lokalnu demokratiju Prijedor započela je s humanitarnom inicijativom koja je počela 1996. godine, prije nego što je službeno osnovana 2000. godine. Rad LDA Prijedor se temelji na promicanju načela lokalnog razvoja, provođenju različitih projekata i poticanju načela demokracije. Cilj joj je također integrirati područje Balkana u širu Europsku zajednicu.

 

 

 

 

 

 

LDA Zavidovići

LDA Zavidovići
Grad i država Zavidovići, Bosna i Hercegovina
Adresa Omladinska 10, 72220 Zavidovići, Bosna i Hercegovina
Kontakt osoba G. Slađan Ilić
Kontakt

+387 32 877 008

ldazavidovici@aldaintranet.org

Web stranica www.lda-zavidovici.org
Kratki opis

Ambasada lokalne demokratije u Zavidovićima osnovana je 1996. godine. Nastala je kao spontana inicijativa skupine mirovnih aktivista koji su se okupili oko Koordinacije inicijativa solidarnosti u gradu Brescia 1992. za vrijeme rata u Bosni i Hercegovini, i provodili projekte humanitarne pomoći za stanovništvo u BiH, te prihvata izbjeglica u Italiji. Danas, ALD Zavidovići u BiH provodi aktivnosti na nivou lokalne zajednice i Zeničko-dobojskog kantona, te sarađuje sa mnogim organizacijama iz cijele BiH i regije na implementaciji zajedničkih projekata. Pored toga, treba naglasiti da je okosnica i konstanta u radu uvijek uska saradnja sa osnivačima i partnerima organizacije iz Italije.

 

 

CRH

Centar za razvoj Hercegovine
Grad i država Trebinje, Bosnia and Herzegovina
Adresa Obala Luke Vukalovića bb Trebinje, BiH
Kontakt osoba Slobodan Vulesevic
Kontakt crh@teol.net
Web stranica https://crhtrebinje.com/
Kratki opis Uduženje građana “Centar za razvoj Hercegovine” – CRH počeo je sa radom u oktobru 2003. godine i djeluje skoro dvije decenije, ispunjavajući svoje programske zadatke i ciljeve, aktivno učestvuje u stvaranju neophodnih uslova za razvoj regije.

 

ALDA

Europska asocijacija za lokalnu demokratiju – ALDA
Grad i država Strasbourg, Francuska
Adresa

Council of Europe 1, Avenue de l’Europe

F-67075 Strasbourg – Francuska

Kontakt osoba Antonela Valmorbida
Kontakt

+33 3 90 21 45 93

+33 3 90 21 55 17

aldastrasbourg@alda-europe.eu

alda@alda-europe.e

Web stranica https://www.alda-europe.eu/
Kratki opis

Vijeće Europe osnovalo je Europsku asocijaciju za lokalnu demokraciju ili ALDA 1999. godine kako bi koordiniralo i pomoglo različitim LDA-ovima, koji su uglavnom samoodrživi i lokalno registrirani. ALDA i različiti LDA-ovi rade zajedno na projektima za promicanje svojih ciljeva u raznim zemljama i njihovim sektorima civilnog društva. To uključuje promicanje načela lokalne demokracije, aktivnog građanstva i suradnje između lokalnih vlasti i civilnog društva.

 

 

ALDA Skopje (pridruženi partner projekta)

Europska asocijacija za lokalnu demokraciju –ALDA Skopje
Grad i država Skoplje, Sjeverna Makedonija
Adresa Partizanski odredi 43b/1-5 1000 Skoplje
Kontakt osoba Katica Janeva
Kontakt

+389 (0) 2 6091 060

aldaskopje@aldaintranet.org

Web stranica https://www.alda-europe.eu/
Kratki opis Sa sjedištem u Skoplju, Sjeverna Makedonija, ALDA Skopje podružnica je veće organizacije ALDA. Njene aktivnosti se odnose na kolektivni timski rad između lokalnih vlasti i civilnog društva kako bi se potaknula veća transparentnost i sudjelovanje građana. ALDA Skopje također je veliki pobornik europskih integracija Sjeverne Makedonije.