+387 36 333 830 info@link4cooperation.ba

Održan prvi ciklus treninga u okviru programa Akademija za lidere (LAP) Vijeća Europe

Agencija lokalne demokratije Mostar (LDA Mostar) u sklopu trogodišnjeg projekta ‘’LINK za saradnju/suradnju’’, financiranog sredstvima Europske unije, implementira seriju treninga kroz program Akademija za lidere (LAP) Vijeća Europe. Trening je namijenjen predstavnicima jedinica lokalne samouprave i organizacija civilnog društva iz Berkovića, Jablanice, Kostajnice, Maglaja, Mostara, Nevesinja, Novog Grada, Prijedora, Ravnog, Trebinja, Zavidovićia i Žepča. 

Prvi ciklus LAP treninga kojeg vode treneri certificirani od Vijeća Europe, do sada su uspješno završile tri grupe polaznika. Tako su u Mostaru u periodu od 19.-21.09. trening prošli predstavnici JLS-a i OCD-a iz Jablanice, Maglaja, Trebinja i Žepča. U Trebinju, u periodu od 26.-28.09., uslijedio je trening za predstavnike navedenih ciljnih skupina iz Zavidovića, Prijedora, Novog Grada i Kostajnice, te također u Trebinju, od 28.-30.09., završen je trening za predstavnike iz Mostara, Berkovića, Nevesinja i Ravnog.

Program Akademija za lidere (LAP) je program osposobljavanja prvenstveno namijenjen javnim vlastima na različitim razinama za strategije i izgradnju kapaciteta koji se podučavaju u 2 ciklusa. Svrha programa je naučiti sudionike boljim vještinama vođenja, upravljanja i planiranja. Glavni cilj LAP-a je usvajanje znanja i alata koji će sudionicima omogućiti bolje upravljanje odgovornošću i promjenama unutar institucija iz kojih dolaze. U cilju podržavanja procesa demokratizacije, kroz jačanje dobre uprave i izgradnje kapaciteta lokalnih vlasti i civilnog društva, Agencija lokalne demokratije Mostar u suradnji s projetknim partnerima, kroz ciklus treninga uključuje i predstavnike civilnog društva u navedeni Program.

Projekt LINK za saradnju/suradnju financiran je sredstvima Europske unije.