+387 36 333 830 info@link4cooperation.ba

Poziv predstavnicima OCD-a za učešće u ciklusu treninga kroz program Akademija za lidere

Agencija lokalne demokratije Mostar (LDA Mostar) u sklopu trogodišnjeg projekta ‘’LINK za saradnju/suradnju’’, financiranog sredstvima Europske unije, organizira ciklus treninga kroz program Akademija za lidere (LAP) Vijeća Europe. Trening je namijenjen predstavnicima organizacija civilnog društva registriranim u BiH, a koja djeluju na području sljedećih 12 gradova/općina/opština kao i mjestima koja gravitiraju navedenima: Berkovići, Jablanica, Kostajnica, Maglaj, Mostar, Nevesinje, Novi Grad, Prijedor, Ravno, Trebinje, Zavidovići i Žepče

Svi zainteresirani mogu se prijaviti za učešće na treningu do 15.09.2022. godine do ponoći putem online ankete. Uzimajući u obzir da je broj učesnika obuke ograničen, prednost će imati kandidatkinje i kandidati koje/koji se prijave do trenutka popunjavanja raspoloživih mjesta.

Program Akademije liderstva (LAP) je program osposobljavanja prvenstveno namijenjen javnim vlastima na različitim razinama za strategije i izgradnju kapaciteta koji se podučavaju u 2 ciklusa. Svrha programa je naučiti sudionike boljim vještinama vođenja, upravljanja i planiranja. Glavni cilj LAP-a je usvajanje znanja i alata koji će sudionicima omogućiti bolje upravljanje odgovornošću i promjenama unutar institucija iz kojih dolaze. U cilju podržavanja procesa demokratizacije, kroz jačanje dobre uprave i izgradnje kapaciteta lokalnih vlasti i civilnog društva, Agencija lokalne demokratije Mostar, kroz ciklus treninga uključuje i predstavnike civilnog društva u navedeni Program.

Kandidatkinje i kandidati koji budu odabrani za obuku bit će blagovremeno obaviješteni o datumu i mjestu održavanja treninga.

Organizator snosi troškove prijevoza, smještaja i hrane za učesnike, kao i troškove svih radnih materijala.

Sve dodatne informacije o procesu prijave, ali i o Programu Akademije liderstva (LAP), možete dobiti na broj telefona +387 (0)36 333 830.

Projekt financira Europska unija.